Om

”Intet mänskligt är mig främmande”

Hej

Välkommen till min hemsida.

Citatet ovan tycker jag talar för sig själv – en humanistisk syn på livet, människan och världen. Och med humanism menar jag inte den numera uttunnade betydelsen, allmänt altruistisk, utan begreppet som syftar på renässans- och upplysningsidealet, om än i modern tappning. Baksidan av humanismen som filosofi kan, som i föreningen Humanisternas fall, bli ett osunt förakt för existentiella och andliga frågor, alltså ett ensidigt betonande av den rationella sidan av verkligheten. (Ett tema som f ö är återkommande i Bergmans filmer).

Här kommer jag att lägga upp olika sidor av mitt skapande  som jag tror kan intressera allmänheten: artiklar (gamla, publicerade och opublicerade), bloggtexter, tankar om olika kulturella uttryck (t ex i form av läslogg, recensioner, topplistor/bottenlistor (se ”klassiker”/”kalkoner”), mitt föredrag om Fantomen samt egna musikalster.

Jag har verkat som frilansjournalist sedan 1996 och skrivit för en mängd tidningar, bland annat Helsingborgs Dagblad, Sundsvalls Tidning, Norrbottenskuriren, Smålands-Posten och Kvällsposten; främst inom kultur.

Citera gärna men ange källa. Alla rättigheter ägs av Olof Lång. (c)

Kommentarer är stängda.